Welke gegevens zijn er?

Het ND-OV distributeert brongegevens van ver­voerders en overheden. Dit zijn dienstregelingen in het KV1, IFF, DINO, BLTAC en GTFS formaat. Verder is er toegang tot actuele reisinformatie via de koppelvlakken KV6 (punctua­liteit), KV15 (halte­berichten), KV17 (afwijking op het operationele proces), AR-NU (passeertijden van stations), InfoPlus Dynamische Vertrek Staten. Tarieven ontsloten via het PPT formaat, verder is het Centraal Halte Bestand beschikbaar.

Wat kost het ND-OV?

Distributie van geplande en actuele reisinformatie is in principe gratis beschikbaar voor 1 productie en 1 acceptatie systeem per afnemer. Een afnemer mag deze gegevens zelf verder verspreiden. Voor historische reis­informatie en uitbreiding van het aantal verbindingen kunnen verstrekkingskosten in rekening worden gebracht. Onze tarieven worden een half jaar voor ingangs­datum gepubliceerd. Een overeenkomst wordt aangegaan voor een jaar, waar een loket drie jaar leveringszekerheid garandeert.

Ondersteuning

Stichting OpenGeo zorgt voor een betrouwbare data levering, maar levert geen inhoudelijke ondersteuning op het gebied van de implementatie van de standaarden en koppelvlakken. Vragen over missende reisinformatie en fouten worden via het loket doorgestuurd naar de betreffende vervoerder of overheid. Hiermee is er een heldere scheiding tussen een data provider en service provider. U kunt specialisten op het gebied van actuele reisinformatie vinden in de openOV community.

Geplande reisinformatie

Voor de distributie van geplande reisinformatie, tarieven en het centraal halte bestand maakt het NDOV Loket gebruik van een webserver. Per datalevering is een map beschikbaar waarbinnen de geleverde dienstregelingen beschikbaar zijn. Afnemers hebben via data.ndovloket.nl toegang tot deze gegevens. Na het versturen van een ondertekende overeenkomst ontvangen zij een gebruikersnaam en wachtwoord.

Actuele reisinformatie

Om actuele reisinformatie zo snel mogelijk bij een service provider te krijgen wordt er gebruik gemaakt van een enterprise service. Deze omgeving is toegankelijk na het doorgeven van een IP adres via ons firewall formulier. De architectuur is gebasseerd op ZeroMQ.